23 Mayıs 2010 Pazar

17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali, 10 Mayıs-10 Haziran


İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından AYGAZ ve OPET sponsorluğunda düzenlenecek 17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali 10 Mayıs–10 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nde bu yıl, yurtdışından 9 tiyatro ve dans topluluğu ile Türkiye'den seyirciyle ilk kez buluşacak 30'a yakın oyun, dans, performans ve özel gösteriler yer alıyor.

Festival kapsamında, 18 farklı mekânda sahnelenecek 90 gösterinin yanı sıra ünlü konukların katılacağı söyleşi ve atölye çalışmaları da gerçekleşecek.

ONUR ÖDÜLLERİ
Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali Onur Ödülleri bu yıl iki önemli sanatçıya sunulacak: Türk tiyatrosuna yıllardır oyuncu, yönetmen, eğitimci olarak yaptığı değerli katkılardan dolayı EROL KESKİN ve de dünya tiyatrosunun yakından tanıdığı Japon yönetmen, eğitimci, yazar TADASHI SUZUKİ. Erol Keskin'e ödülü, İstanbul Tiyatro Festivali'nin 10 Mayıs Pazartesi akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşecek Açılış Töreni'nde takdim edilecek. Japon yönetmen Tadashi Suzuki ise ödülünü 26 Mayıs Çarşamba günü saat 20.30'da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde sahneleyeceği "Elektra" adlı oyunundan önce alacak.

FESTİVAL MEKÂNLARI

17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'ne bu yıl 18 farklı mekân ev sahipliği yapacak: Bayrampaşa Eski Cezaevi, Caddebostan Kültür Merkezi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Çıplak Ayaklar Dans Stüdyosu, Garajistanbul, Haldun Taner Sahnesi, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Kumbaracı50, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi, Salon, Semaver Kumpanya Çevre Tiyatrosu, Ses Tiyatrosu, Şişli Cevahir Sahnesi, Talimhane Tiyatrosu, Tiyatro Pera, Üsküdar Tekel Sahnesi ve Üsküdar Stüdyo Sahnesi.

AÇILIŞ GÖSTERİSİ
• HEKATE'NİN ŞARKISI – KRATER YAPIM
10 Mayıs Pazartesi, saat 20.30, Cemal Reşit Rey
28 Mayıs Cuma, saat 20.30, Caddebostan Kültür Merkezi
29 Mayıs Cumartesi, saat 20.30, Caddebostan Kültür Merkezi

17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali, 10 Mayıs Pazartesi akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen Açılış Töreni'nin ardından Krater Yapım'ın Hekate'nin Şarkısı başlıklı oyunu ile başlıyor. Selim Atakan'ın Shakespeare'in metin ve şiirleri üzerine yaptığı bestelerden oluşan bu müzikli gösteriyi Engin Alkan yönetiyor ve üç kadın 'şarkıcı-oyuncu' ve bir erkek 'dansçı oyuncu' dizeleri yorumluyorlar. Talat S. Halman, Sabahattin Eyüboğlu ve Can Yücel çevirileriyle zenginleşen yapımda zamanlardan herhangi bir zamanda ve belirsiz bir yerde Selim Atakan'ın müzikleri aracılığıyla adaletsizlikler, haksızlıklar sorgulanıyor. Hekate'nin Şarkısı, 28 ve 29 Mayıs günleri saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde tekrar seyirciyle buluşacak.

Festivalin programı ve etkinliklerle ilgili ayrıntılı bilgi için: www.iksv.org/tiyatro

BİLETLER
17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali Biletleri 3 Nisan Cumartesi günü satışa çıkıyor.

Sanatseverler 17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali biletlerini ayrıca 18 Nisan'a kadar 29. Uluslararası İstanbul Film Festivali sinemalarından Atlas gişesinden de hizmet bedeli ödemeden alabilecekler.

İstanbul Tiyatro Festivali'nde bilet fiyatları 150 TL ile 10 TL arasında değişiyor. Bilet alımlarında kredi kartı da geçerli olacak ve yabancı gösterilerde tam biletlerin yanı sıra öğrenci ve 65 üstü izleyiciler için indirimli bilet de satılacak.

Festival boyunca oyunları en ucuza izleme şansı Lale üyelerinin olacak. Lale üyeleri yabancı gösterilerin biletlerinde %25'e varan özel indirimden yararlanabilecekler. Lale Kart sahipleri için indirimli ön satış dönemi 29 Mart–2 Nisan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder