29 Mayıs 2010 Cumartesi

İstanbul'da Formula 1 heyecanı başlıyor

Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinde bugün antrenman, cumartesi günü sıralama turları, pazar günü de yarış yapılacak.

Formula 1'in 3 günlük programı şöyle:


28 Mayıs Cuma:

08.45 - Porsche GT3 Cup antrenman turları

10.00 - Formula 1 ilk antrenman turları

11.55 - GP2 antrenman turları

12.45 - Porsche GT3 Cup sıralama turları

14.00 - Formula 1 ikinci antrenman turları

16.00 - GP2 sıralama turları

17.00 - GP3 antrenman turları

29 Mayıs Cumartesi:

Salladık ama yıkamadık

A Milli Kadın Voleybol Takımı, NTV Spor’dan canlı yayınlanan özel maçta Çin’e 3-2 yenildi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Dünya Şampiyonası hazırlıkları kapsamında katıldığı Özel Çin Turnuvası'nda ev sahibi ülkeye NTV Spor’dan canlı yayınlanan maçta 3-2 yenildi.

Luohe Spor Salonu'nda yapılan maçın setleri 25-22, 25-27, 25-21, 23-25 ve 15-13 sonuçlandı.



Bayan milliler ikinci maçını yarın TSİ 10.30'da Küba ile yapacak


Kaynak: NTV Spor ve Ajanslar

Off Karadeniz


Nur Dolay'ın yönettiği; Melissa Papel, Nurhayat Boz, Şuayip Ünsal ve İrfan Delibaş'ın oynadığı Off Karadeniz, 18 Haziran 2010'da vizyona giriyor.

Nur Dolay'ın yönettiği; Melissa Papel, Nurhayat Boz, Şuayip Ünsal ve İrfan Delibaş'ın oynadığı Off Karadeniz, 18 Haziran 2010'da vizyona giriyor.

Frozen

Adam Green'in yönettiği; Emma Bell, Shawn Ashmore, Kevin Zegers ve Ed Ackerman'ın oynadığı Frozen, 28 Mayıs 2010'da vizyona giriyor.


Frozen

Adam Green'in yönettiği; Emma Bell, Shawn Ashmore, Kevin Zegers ve Ed Ackerman'ın oynadığı Frozen, 28 Mayıs 2010'da vizyona giriyor.

Filmin konusu:

Ferrari 599 GTO

İtalyan lüks spor otomobil üreticisi Ferrari’nin gelmiş geçmiş en hızlı yol otomobili olarak dikkatleri üzerine çeken ve 599XX konsepti temel alınarak geliştirilen Ferrari 599 GTO modelinin dünya tanıtımı, Nisan sonunda düzenlenen Pekin Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirdi.

28 Mayıs 2010 Cuma

Schumi: "İstanbul'u da eklemek istiyorum"


Mercedes GP'nin efsanevi pilotu Michael Schumacher, 2005 ve 2006'da Ferrari ile yarıştığı Türkiye Grand Prix'sinin çok heyecanlı geçeceğini söyledi.


Basın toplantısında medya mensuplarının sorularını yanıtlayan Schumacher, özellikle İstanbul Park pistiyle özdeşleşen 8. viraja değindi:

"Buradaki Formula 1 pisti gerçekten çok heyecan verici parkur. Özellikle 8. viraj çok çok heyecan verici. Türkiye'deki pist de 8. viraj fenomeniyle biliniyor."

Mercedes GP ekibiyle ilk kez Türkiye'ye geldiğini belirten Alman pilot, "bu hafta sonu çok iyi bir iş çıkaracağımıza inanıyorum. Aracımıza aerodinamik yeni bir parça eklendi. Umarım Türk hayranlarımızın önünde kendimizi gösterebiliriz. Formula 1'in çok Türk taraftarı var ve beklediklerini umarım vereceğiz" ifadelerini kullandı.

İstanbul Park'ta McLaren hızlı başladı


Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinde ilk serbest antrenmanın en hızlı pilotu McLaren'den Lewis Hamilton oldu.


(CNNTURK.COM) -- İstanbul Park'taki 90 dakikalık ilk serbest antrenmanda ilk iki sırayı McLaren pilotları aldı.

2008'in dünya şampiyonu Lewis Hamilton bir dakika 28.653 saniyelik zamanıyla sabah seansının en hızlısı oldu.

Hamilton'ı, geçtiğimiz yılki Türkiye Grand Prix'sinin galibi Jenson Button takip etti. Button, takım arkadaşından 0.962 saniye daha yavaştı.

Yedi kez dünya şampiyonu Michael Schumacher, Hamilton'ın 1.097 saniye gerisinde üçüncülüğü elde etti.

Eurovision şarkı yarışması MANGA finalist oldu ...


Norveç'in başkenti Oslo'nun ev sahipliği yaptığı Eurovision Şarkı Yarışması'nın ikinci yarı finalinde yer alan dört kız Manga'nın başına bela olacak gibi görünüyor. Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan ve Ukrayna temsilcileri performanslarıyla parmak ısırttılar...

Eurovision'da ikinci yarı finalin de yapılmasıyla birlikte finalde yarışacak 25 ülke belli oldu.


Gürcistan, Ukrayna, Türkiye, İsrail, İrlanda, Kıbrıs Rum Kesimi, Azerbaycan, Romanya, Ermenistan, Danimarka, Arnavutluk, Belçika, Beyaz Rusya, Bosna-Hersek, İzlanda, Moldova, Portekiz, Rusya, Sırbistan, Yunanistan, Norveç, Almanya, İngiltere, İspanya ve Fransa finalde yarışacak.

Türkiye'nin de yer aldığı 2. yarı final en zorlu gruptu. İki gün önce yapılan 1. yarı finali sönük geçerken, 2. yarı finale katılan hemen hemen tüm katılımcılar iddialıydı.

27 Mayıs 2010 Perşembe

Formula 1 TÜRKİYE

Formula 1 Türkiye Grand Prix'si antrenman turları ile başlıyor.

İstanbul Park Pisti'nde 3 gün sürecek organizasyonda, cumartesi günü saat 14.00'de sıralama turları, pazar günü de saat 15.00'te 58 turluk yarış yapılacak.

Organizasyonda, Formula 1'in yanı sıra GP2, GP3 ve Porsche GT3 Cup yarışları da gerçekleştirilecek.

İstanbul Park Genel Müdürü Bülent Özerdim, büyük yarış öncesinde pistteki hazırlıkların tamamlandığını ifade ederek, büyük bir heyecanla yarış gününü beklediklerini söyledi. Özerdim, "Yarış öncesinde hazırlıklarda sona gelindi. Bir iki gün içinde bütün hazırlıklar tamamlanacak.

Perşembe sabahından itibaren organizasyon başlamış oluyor. Bu seneki bilet satışları memnun edici durumda. Geçen sene kriz sebebiyle tüm dünya genelinde olduğu gibi bilet satışlarında düşüş olmuştu. Bu yıl, bunu atlattığımızı düşünüyorum. Şu anda bilet satışları, geçen senenin yüzde 30 üzerinde. Hafta sonunda 100 bin kişiye ulaşacağımızı tahmin ediyorum" dedi.

F1 takımı All Star ekibine yenildi

Formula Futbol Şöleni'nde F1 takımı, Ali Sami Yen Stadı'nda All Stars ekibine 5-4 mağlup oldu.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) öncülüğünde, Nazionale Piloti işbirliğiyle düzenlenen ''Formula Futbol Şöleni'', Ali Sami Yen Stadı'nda yapıldı. Formula 1'de mücadele eden Red Bull Racing takımının Alman pilotu Sebastian Vettel, Lotus takımının İtalyan pilotu Jarno Trulli ve Renault'nun Rus pilotu Vitaly Petrov'un da aralarında bulunduğu F1 ve GP2 pilotları, Cüneyt

Tanman, Ergün Penbe, Hakan Şükür, İlyas Tüfekçi gibi eski futbolcular ile Yılmaz Erdoğan, Bedri Baykam, Ege ve Kerem Alışık gibi sahne ve gösteri dünyasından ünlülerin de yer aldığı All Stars takımıyla karşılaştı.



F1 TAKIMI 5-4 MAĞLUP OLDU

Formula Futbol Şöleni'nde F1 takımı, All Stars ekibine 5-4 mağlup oldu. All Stars Takımı'nın gollerini Bedri Baykam, Ergün Penbe, penaltıdan İlyas Tüfekçi, Kerem Alışık ve Yılmaz Erdoğan atarken, F1 Takımı'nın golleri Maro Engel (2), Alberto Valerio ve Vitaly Petrov'dan geldi.

24 Mayıs 2010 Pazartesi

Ölmeden önce görülecek bin yer listesine Türkiye’den girenler

EFES

Dünyanın kazılan en büyük grekoromen şehri olan Efes, Anadolu’daki çoğu şehir gibi önce Yunan, sonra Roma medeniyetlerine kucak açmış ve onların eserleriyle donatılmış bir antik yerleşim. Şehrin sadece yüzde 10’u gün ışığına çıkarılmış olsa da sokaklarında yürürken eski Roma’nın havasını soluyorsunuz. Roma döneminde 300 bine yakın nüfusuyla, Küçük Asya olarak da adlandırılan Anadolu eyaletinin başkenti olan şehir din, ticaret, kültür ve sanat alanında bir yıldız gibi parlamış.

Dünyanın yedi harikasından biri olan Artemis Tapınağı, şehrin hem gurur hem de zenginlik kaynağı olmuş. Paranın ilk basıldığı yer olan Lidya’ya yakın olan Efes, aynı zamanda ilk bankanın hizmete girdiği şehir. Efes’i 1895 yılından beri kazmakta olan Avusturyalıların 1970’lerde restore ettikleri Celsus Kütüphanesi inanılmaz bir yapı. Türkiye’nin tanıtım fotoğraflarında en çok kullanılan eserlerden biri olan kütüphane ve yanındaki Agora (Pazar Yeri) kapısı mükemmel bir konumda ve insanın nefesini kesiyor.

KAPALIÇARŞI VE CAĞALOĞLU HAMAMI

Kapalıçarşı, 1461’den beri mevcudiyetini sürdüren, 60’a yakın sokağa ve dört bin dükkana sahip, dünyanın en eski ve en büyük çarşılarından biri. Ana caddede bol miktarda kuyumcu, ara sokaklarda derici, seramikçi, tekstilci, bakırcı, antikacı, envai çeşit hediyelik eşya satıcısı ve bol miktarda uçan halı var. Her dükkanda Türk konukseverliği, ince belli bardakta ele tutuşturulan tavşan kanı çayla, sohbet ve pazarlık esnasında sunuluyor. Günün sonunda ise el kol dolu bir vaziyette hamama gidip arınma ve rahatlama bulunuyor.

SAĞLIKLI YAŞAM ÖNERİLERİ



     Sağlıklı olmak, insan mutluluğunun öncelik taşıyan bir öğesidir. Sağlık genellikle kendiliğinden var olan bir durum olarak algılanır. Oysa sağlıklı olma uğrunda çaba gösterilmesi gerekir. Hatta bugünkü bilgilerimiz bize bu uğraşın daha doğum öncesi dönemde başlaması gerektiğini göstermektedir. Doğal olarak bu aşamada yapılması gerekenler, anne ve babalara düşmektedir. Olaya nesillerin sağlığı olarak bakıldığında, sağlığın ve sağlıksızlığın nesiller boyunca aktarılabileceği görülür. Anne ve babalar genetik özelliklerinin yanı sıra kendi sağlıklarına gösterdikleri özenle bebeklerine sağlık aktarabileceklerini bilmelidirler.

Sağlıklı bir yaşam için alınması gereken önlemlerin pek çoğu günlük yaşamımızda uygulamamız gereken küçük ve kolay çabalardan oluşur. Nerede olursa olsun günlük yaşamı düzenleyen bazı temel kuralların bilinerek uygulanması, sağlığın korunmasını ve diğer bireylerle paylaştığımız yaşamı kolaylaştırır. Bu kurallardan en önemli bazıları temizlik, sağlıklı beslenme, bedensel ve zihinsel çalışma, düzenli yaşam, sigara, alkol, uyarıcı ve uyuşturucu maddelerden uzak durma, kazalardan korunma, sorunlarla başa çıkmada doğru ve uygun yöntemler kullanmadır.

23 Mayıs 2010 Pazar

Şarabın Tarihi




Şarabın geçmişi

Şarabın muhtemelen bir tesadüf sonucu bir kaba bırakılan üzümlerin bir süre sonra fermente olmuş suyunun tadılması yolu ile keşfedilmiş olduğuna inanılır.

Dünyada şu anda kuzey yarım küresinde 20 ila 52 derece kuzey paralel ile güney yarımkürede 20 ila 40 derece güney paralelleri arasında mevcut 3000 civarı değişik üzüm türünün atası sayılan yabani asma bitkisi "vitis vinifera" ilk olarak güney Kafkasya'da İ.Ö 8000 - 6000 arasında ortaya çıktı. Yabani olan bu bitkinin İ.Ö 6000'den sonra bağcılık yapılarak geliştirilebilmiş olacağı, şarabın ise toprak kapların yapılma tekniğinin icadından sonra (yaklaşık İ.Ö 5500 / 5000). İ.Ö 6000 yılına ait olduğu belirtilen üzerinde üzüm salkımı olan bir büyük amfora Gürcistan'ın Tiflis şehrindeki müzede sergilenmektedir. Şarabın muhtemelen bir tesadüf sonucu bir kaba bırakılan üzümlerin bir süre sonra fermente olmuş suyunun tadılması yolu ile keşfedilmiş olduğuna inanılır.

Polonezköy Kiraz Festivali



Polonezköy Kiraz Festivali

Uzun yıllardır yapılan ve artık geleneksel hale gelen festival; bu yıl da Polonya’dan gelecek olan misafirlerle birlikte köyde kutlanacak.



Yer :Polenezköy Meydanı
Başlangıç Tarihi : 05 Haziran 2010 - Cumartesi
Saat :14:00
Bitiş Tarihi : 13 Haziran 2010 - Pazar
Adres :
Polenezköy/Beykoz

Mavi Yengeç Turları



Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde turizmciler, turistlerin ilgisini çekebilmek için değişik alternatifler sunuyorlar. Turistler, kaya mezarları ile caretta carettaları görme fırsatı buldukları ve mavi yengeç avlayabildikleri turlara yoğun ilgi gösteriyor.

Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, kalite, kapasite ve güvenlik prensibiyle çıkılan turizm yolculuğunda önemli yol alındığını belirtti.

Bölgede yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu ifade eden Gürdal, ''Ortaca, Dalyan ve Sarıgerme'ye gelen turist, deniz ve kumsalın yanında doğada gezme ve tarihi yerleri de görme fırsatı buluyor. Bu ayrıcalığın farkında olmak ve bu farkındalığı yaşatmak lazım'' dedi.

Ortaca, Dalyan ve Sarıgerme'nin turizm sezonuna hazır olduğunu ifade eden Gürdal bu yıl gelen turist sayısında da artış beklediklerini kaydetti. Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin ise turistlerin alternatif tekne turlarına ilgi gösterdiğini söyledi.

Gültekin, şöyle konuştu: ''Dalyan Tekne Kooperatifi olarak Marmaris, Bodrum, ve Fethiye'den gelen turistlere yönelik deniz, çamur banyosu ve tarihi yerler gibi günübirlik turların yanında alternatif turlar düzenlemeye başladık. Bu turlarımız arasında Yengeç ve balık tutma ile deniz kaplumbağalarını görme turları, kaplıca turları var. Düzenlediğimiz turlardan en rağbet göreni ise Mavi Yengeç turları oluyor. Bölgeye gelen turist gezmek ve yüzmenin haricinde değişik aktiviteler arıyor''

Çılgın kızlar Ghetto'da!

Electro-pop sahnesinin en çılgın ve renkli “robot”ları Robots In Disguise, 21 Mayıs Cuma gecesi GHETTO sahnesinden tüm İstanbul’a enerji akıtacak



Riot Grrrls; Dee Plume ve Sue Denim’den mütevekkil Robots In Disguise, IAMX’in beyni Chris Corner’ın desteğiyle 2000 yılında kuruldu. Kızlar, modern, çılgın, renkli pandomimci imajları ve müziklerindeki özgünlükle, yaratıcılarından bir parça taşıdıklarını da her halleriyle belli ediyorlar.

Transformers’ın “robots in disguise” modu, sürekli bir parti hazırlığında olan Liverpool’lu electro-pop grubunun kostümünü açık ediyor. Robots in Disguise, disco punk robotlar olarak, agresif ve “dirty” bir elektronik müzik icra ediyor. Sahnedeki robotların mekanik dansları, cyber vokalleri ve bir saniye bile durmayan sahne atraksiyonlarıyla electroclash dalgasının en güzel robotları oluveriyorlar. Gecenin kraliçeleri kesinlikle onlar!

2.Red Bull Flugtag'de uçuş günü geldi!

Türkiye, Red Bull’un 2008 yılında ilk kez gerçekleştirdiği Red Bull Flugtag yani “Uçuş Günü” ile aslında kahraman bir pilot olma hayalinin sadece çocukların değil, 7’den 70’e birçok insanın hayali olduğunu gördü.

Cesur, eğlenceli ve bir o kadar da yaratıcı ekiplere on binlerce kişinin önünde kendi uçuş makineleri ile uçma fırsatı verdi. Ankara’dan katılan “Flying Turkeys” ekibi 26,9 metrelik uçuşlarıyla birinci olurken, tüm Türkiye Red Bull Flugtag ile tanışmış oldu. Görünen o ki eğlence bu sene de devam ediyor. ”Kahraman bir pilot olma” hayali kuran yepyeni 42 takımın daha hayalleri gerçekleşecek. 42 ekip, pilot olmak için, Türkiye’nin dört bir yanından başvuran binlerce başvuru arasından seçilerek işin ilk aşamasını tamamlamış oldular ama iş bu kadarla bitmiyor.

BİR ERKEĞİ ERKEK YAPAN TAVIRLARIDIR



Çevrenizdeki insanlara yaşattığınız duygulara göre kendinizi tanımlar ve bir beyefendi gibi gözükmeyi başarırsınız.


Empati kurmak her zaman görgü kurallarının temelinde yatan bir şeydir. Son zamanlarda dikkatleri üstüne çeken CNN’in haber programcılarından Nicole Lapin’in başarısının ardında yatan sır da bu zaten. 23 yaşındaki Lapin durumu şöyle özetliyor: “Sahteyseniz, insanlar bunun farkına varıyor. Yapmanız gereken karşınızdakiyle bir bağ kurmak. Bunun canlı yayında bir programda ya da bir toplantıda olmanızla bir alakası yok.” Lapin’in büyüleyici bir duruş kazanmanız için verdiği ilk ipucu: Önemli olan her zaman insanlara olan tavrınızdır.

FRANSIZ KADINLAR NİÇİN KİLO ALMAZ ?



Meşhur olan bir kitabın ismi bu...

Gerçekten Fransız kadınların hepsi zayıf mıdır, hiç mi şişman kadın yoktur bilemiyoruz. Mutlaka kilo problemi olan kadınlar vardır. Ancak şu bir gerçek ki, Fransızlar ne diğer Avrupalılar ne de Kuzey Amerikalılar kadar şişman değillerdir. Kitabın özeti sayılabilecek aşağıdaki alışkanlıklara sahip olduklarını düşünürsek gerçekten pek de şişmanlık ile ilgili sorunları yoktur denebilir;

HER KADININ SAKLADIĞI 30 SIRRI ÖĞRENİN



Onu tanıdığınızı, sizden hiçbir şey saklamadığını mı üşünüyorsunuz? Kesinlikle yanılıyorsunuz.


Bir kadını keşfetmek dünyanın en zorlu görevlerinden biridir. Umarım bunu çoktan kabul etmişsinizdir. Söylediklerimizin altında yatan gizli mesajlar ve sıklıkla başvurduğumuz akıl oyunları genlerimizin bize nakşettiği gizli yeteneğimizdir. Bir de kirli sırlarımız vardır ki, pek çok erkek hayatını bunu keşfetme onuruna erişemeden geçirir. Yaşanmış tatlı (bazen de acı) anılarımız, gizli fantezilerimiz, paylaşılmamış fantezilerimiz... Bunlar beynimizin bir köşesinde duran bakış, dokunuş ve mimiklerimizle kamufle ettiğimiz şeyler. Ve evet, sır saklama konusunda çok iyiyiz. İşte bu yüzden, kadınların sırlarını keşfetme konusunda yine bir kadının yardımına ihtiyacımız var. Ancak acele etmeyin. Zira öğreneceklerinizin hepsi hoşunuza gitmeyecektir. Önce kendinizi okuyacaklarınıza hazırlayın, derin bir nefes alın ve devam edin.

DİYETLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR



Diyet yaparken karşılaştığımız sorunlardan biri de, neyi ne kadar yiyeceğimiz. Günlük almamız gereken kalori ve yağ miktarından, karnımız açlıktan kazındığında ne yiyeceğimize ya da kalsiyum ihtiyacımızı mutlaka sütten mi alacağımıza kadar pek çok soru aklımızı kurcalar.



İşte, diyetle ilgili en çok sorulan sorular ve yanıtlar:

Diyet Günlüğü



Bir kez forma girmeyi aklına koyanlar için kolaylık sağlayacak bir yol yiyecek ve egzersizin günlüğünü tutmaktır. Kendinize şöyle güzel ve canınızın yazmak isteyeceği bir defter alırsanız, bu işi zevkle yapabilirsiniz.

Defterinizi aldıktan sonra ilk önce bütün vücut ölçülerinizi yazın. Karşısına da ulaşmak istediğiniz ölçüleri not edin. Sonra sabah kalktığınız andan yatana kadar bütün yediklerinizi, ölçüleriyle birlikte bu deftere yazın. Bunu bir tür kontrol mekanizması olarak düşünebilirsiniz. Ayrıca yemek yerken moralinizin nasıl olduğunu da not etmenizde yarar var. Gerçekten aç olduğunuz için mi, stresli olduğunuz için mi yoksa mutlu olduğunuz için mi yediniz? Yaptığınız egzersizleri ve ne kadar süreyle yaptığınızı da not alabilirsiniz. Bir saat mi, yarım saat mi yoksa 20 dakika mı egzersiz yaptınız ve gün içindeki genel moral durumunuz nasıldı? Böylece tuttuğunuz günlük sayesinde her gün formunuzu korumak için ne yaptığınızı görebilir ve hedeflediğiniz ölçülere sistemli bir şekilde ulaşabilirsiniz.

MİTLERE DEĞİL GERÇEKLERE İNANIN



Soya etinin kırmızı etten daha sağlıklı olduğu efsanesine inanıyorsanız yanılıyorsunuz. İşte dillerden düşmeyen sağlık mitlerinin arkasında yatan doğrular.


Bazı mitlerin iddia mı gerçek mi olduğunu belirlemek kolaydır. Örneğin dünyanın bir öküzün boynuzlarında durmadığına kesin olarak ikna olmak için mavi gezegenimizin uzaydan çekilen bir fotoğrafını görmek yeterlidir. Öte yandan, kaynağını batıl inanışlardan değil de bilimsel gerçeklerden alıyormuş gibi görünen bazı mitleri ayırt etmek daha zordur. Eğer bu mitleri kılavuz edinirseniz sonuçta sağlığınıza zarar vermeniz bile mümkündür. Buna tipik bir örnek antrenman öncesi yapılan statik esneme hareketleridir.

Sinemaya 5. boyut geliyor!

Adana’da 5 boyutlu sinema keyfini sunan firmanın yetkilisi Lokman Küçükdağlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5D sinemanın aslında gelişmiş bir simülatör olduğunu kaydetti.

5D sinemada, bilgisayarda hazırlanmış 6-7 dakikalık filmlerin gösterildiğini ifade eden Küçükdağlı, şöyle devam etti:

"Şu anda 5 film seçeneği var. Bunlardan birini seçip izleyebiliyorsunuz. Heyecan ve adrenalin yaşıyorsunuz. Önünüzdeki perdede özel gözlüklerle izlenen 3 boyutlu bir film oluyor. Oturduğunuz platform da perdedeki görüntüye uygun şekilde hareket ediyor ve sarsılıyor. Filmde bir araçtaysanız hızlandığında yüzünüze ya da vücudunuza rüzgar üflüyor ya da ıslak bir mekandaysanız su sıçrıyor. Bunlartamamen filmin içeriğine göre gerçekleşiyor. Filmdeki olayları size görüntü ve his olarak yaşatıyor. Bire bir gerçekçilik sunuyor."

Kalorileri enerjiye dönüştürün!



Yeni araştırmalar kalorileri nasıl yaktığımıza ve bazılarımızın neden yaktığımızdan daha fazlasını depoladığımıza dair bazı ilginç bilgiler ortaya çıkarıyor. Buna göre mitokondri sayısının artması metabolik gücün artmasına, daha fazla kalori yakılmasına ve kilo vermeye yardımcı oluyor (yaşlanma sürecini tersine döndürmesi de cabası).

O halde yaşlı ve şişman olmaktan nasıl kaçınacağız? Cevap bir kelimede yatıyor: mitokondri sayısını artırmak. Bunu başarmak için kahvaltı yapmanın dışında egzersiz, uzun vadeli, sürdürülebilir kilo kaybıyla bağlantılandırılan tek şeydir. Bu, bedeninizdeki mitokondri sayısını artırmanın ve bedeninizdeki mitokondrinin fonksiyonunu geliştirmenin en iyi yoludur.

17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali, 10 Mayıs-10 Haziran


İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından AYGAZ ve OPET sponsorluğunda düzenlenecek 17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali 10 Mayıs–10 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nde bu yıl, yurtdışından 9 tiyatro ve dans topluluğu ile Türkiye'den seyirciyle ilk kez buluşacak 30'a yakın oyun, dans, performans ve özel gösteriler yer alıyor.

Festival kapsamında, 18 farklı mekânda sahnelenecek 90 gösterinin yanı sıra ünlü konukların katılacağı söyleşi ve atölye çalışmaları da gerçekleşecek.

En "taze" müzik festivali: Miller Freshtival



Bu yıl ikincisi düzenlenecek Miller Freshtival, 29 Mayıs Cumartersi günü Küçükçiftlik Parkı'nda müzikseverlerle buluşacak. Müzik dünyasının yenilikçi ve farklı tarzlarıyla dikkat çeken yerli ve yabancı isimleri, günün erken saatlerinden itibaren Miller Freshtival'da olacaklar.

Miller Freshtival'da farklı tarzı, eğlenceli sahne performansı, renkli kişiliği, inanılmaz enerjisi ve mutluluk veren şarkılarıyla tüm dünyada beğeni toplayan Mika'nın yanı sıra, Danimarkalı rock ikilisi The Raveonettes, New York'tan zengin bir müzikal alt yapı ile disco-rock'ı harmanlayan The Phenomenal Handclap Band ve space-disco tarzının öncülerinden Norveçli DJ Prins Thomas sahneye çıkacak. Türkiye'den İstanbul indie sahnesinin en önde gelen gruplarından Sakin ve Miller Music Factory 2009'un genç yıldızları Fuji Kureta, N.A.K.İ.T., DJ Junior ve DJ No-Frost da performans sergileyecek isimler arasında. Festival alanında Banane Mag ekibi ve sanatçıları da değişik tasarım ve enstalasyonları ile yer alacak.

Kapılarını 14.00'dan itibaren müzik severlere açacak olan Miller Freshtival, müziğe paralel olarak sanatın çeşitli dallarına taze dokunuşları ile de geçen sene olduğu gibi keyifli ve dopdolu bir festival yaşatacak.