23 Mayıs 2010 Pazar

BİR ERKEĞİ ERKEK YAPAN TAVIRLARIDIR



Çevrenizdeki insanlara yaşattığınız duygulara göre kendinizi tanımlar ve bir beyefendi gibi gözükmeyi başarırsınız.


Empati kurmak her zaman görgü kurallarının temelinde yatan bir şeydir. Son zamanlarda dikkatleri üstüne çeken CNN’in haber programcılarından Nicole Lapin’in başarısının ardında yatan sır da bu zaten. 23 yaşındaki Lapin durumu şöyle özetliyor: “Sahteyseniz, insanlar bunun farkına varıyor. Yapmanız gereken karşınızdakiyle bir bağ kurmak. Bunun canlı yayında bir programda ya da bir toplantıda olmanızla bir alakası yok.” Lapin’in büyüleyici bir duruş kazanmanız için verdiği ilk ipucu: Önemli olan her zaman insanlara olan tavrınızdır.

Nazik olun
“Bir kadın erkeğinin yanında rahat ve güvende olmak; ayrıca korunduğunu bilmek ister. Ona karşı içten olun ve ihtiyaçlarına kulak verin. Zorlama şövalyelik karizmatik bir şey değildir.”

Soğukkanlılığınızı korumayı öğrenin“Erkeğin sinirlerine hâkim olmasını isterim. Etraftaki her tersliği kolaylıkla halledebilirmiş gibi görünen erkekleri tercih ederim. Üstündeki takım elbiseyi beğendim dediğim için bana onu tam 3 saatte seçtiğini anlatan bir erkeği ise gayet itici bulurum. Bunun yerine “Teşekkürler.” demesi ve konuyu kestirip atması onu daha çekici kılar. Yanlışlıkla bir şey döker ya da birinin ismini unutursa da yine aynı sakinlikte olmasını beklerim. “Özür dilerim.” deyip devam etsin. Kimse tanrı değildir ve herkes hata yapabilir. Karşınızdaki insanı bezdirmeyin.”

Hayattan dersler çıkarın
“Zekâ her zaman çekicidir. Peki ya deneyimli olmak? Tecrübeyi düzinelerce kitap okusanız da kazanamazsınız. Az zamanda hayata dair çok tecrübe kazanabilirsiniz. Seyahat edin. Maceraları gözlemleyin ve onlardan faydalanın. Böylece insanlara nasıl davranacağınızı öğrenirsiniz ve bu çok da seksi bir şeydir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder