28 Mayıs 2010 Cuma

Eurovision şarkı yarışması MANGA finalist oldu ...


Norveç'in başkenti Oslo'nun ev sahipliği yaptığı Eurovision Şarkı Yarışması'nın ikinci yarı finalinde yer alan dört kız Manga'nın başına bela olacak gibi görünüyor. Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan ve Ukrayna temsilcileri performanslarıyla parmak ısırttılar...

Eurovision'da ikinci yarı finalin de yapılmasıyla birlikte finalde yarışacak 25 ülke belli oldu.


Gürcistan, Ukrayna, Türkiye, İsrail, İrlanda, Kıbrıs Rum Kesimi, Azerbaycan, Romanya, Ermenistan, Danimarka, Arnavutluk, Belçika, Beyaz Rusya, Bosna-Hersek, İzlanda, Moldova, Portekiz, Rusya, Sırbistan, Yunanistan, Norveç, Almanya, İngiltere, İspanya ve Fransa finalde yarışacak.

Türkiye'nin de yer aldığı 2. yarı final en zorlu gruptu. İki gün önce yapılan 1. yarı finali sönük geçerken, 2. yarı finale katılan hemen hemen tüm katılımcılar iddialıydı.

Hatta öyle ki Türkiye bu zorlu gruptan sıyrılamayıp yarı finalde elenebilir mi, endişesi bile yaşadık.

Ancak sonuçta korkulan olmadı ve Manga finalde yarışmaya hak kazandı.

Gecenin en dikkat çeken yarışmacıları 4 kadın şarkıcıydı. Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan ve Ukrayna temsilcileri hem fizikleri hem güzel sesleri hem de performanslarıyla adeta herkesi büyülediler. Dört ülkenin de coğrafi olarak yakınlıkları bir ara eski Yugoslavya cumhuriyetleri arasına sıkışan Eurovision'un artık Kafkaslara doğru hareketlendiğinin göstergesi gibiydi.

Manga'nın finalde bu dört kız arasından sıyrılıp sıyrılamayacağını ise cumartesi günü göreceğiz.

İkinci yarı final ile ilgili eklenmesi gereken birkaç not daha var. Özellikle Hollanda ve Slovenya'nın yarışmayı pek de umursamadıklarını söyleyebiliriz. Bu ülkeler yarışmayı kazanmak istemiyor gibiydiler.

Herkesin ortak görüşü Hırvatistan'ın finale kalacağı yönündeydi, ancak beklenen olmadı. Muhtemelen Hırvatistan, jürinin seçimine kurban gitti ve muhtemelen jürinin seçimi de İrlanda oldu.

İlk 10'a girip de finale kalanların hepsi de haketti diyebiliriz, Hırvatistan ise sadece şanssızdı.


Cumartesi günü yapılacak final gecesinde Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan ve Ukrayna'nın yanı sıra yine 2. gruptan Romanya, şarkısı güzel olmasına rağmen bu nedenle değil de politik nedenlerle Ermenistan, doğrudan finalistlerden Almanya ve ilk gruptan Sırbistan iddialı görünüyor.


Sürpriz olarak Danimarka kazanırsa da hiç şaşırmamak lazım. Diğer sürprizler Türkiye, Kıbrıs Rum Kesimi, Moldavya, belki İsrail, Eurovision'a uymasa da Fransa ve Bosna Hersek olabilir. Yunanistan'ın ise her sene birbirini tekrar eden aynı nitelikteki şarkılarının bu yıl geri tepeceğini tahmin ediyoruz.

Kaynak: cnnturk.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder