27 Mayıs 2010 Perşembe

Formula 1 TÜRKİYE

Formula 1 Türkiye Grand Prix'si antrenman turları ile başlıyor.

İstanbul Park Pisti'nde 3 gün sürecek organizasyonda, cumartesi günü saat 14.00'de sıralama turları, pazar günü de saat 15.00'te 58 turluk yarış yapılacak.

Organizasyonda, Formula 1'in yanı sıra GP2, GP3 ve Porsche GT3 Cup yarışları da gerçekleştirilecek.

İstanbul Park Genel Müdürü Bülent Özerdim, büyük yarış öncesinde pistteki hazırlıkların tamamlandığını ifade ederek, büyük bir heyecanla yarış gününü beklediklerini söyledi. Özerdim, "Yarış öncesinde hazırlıklarda sona gelindi. Bir iki gün içinde bütün hazırlıklar tamamlanacak.

Perşembe sabahından itibaren organizasyon başlamış oluyor. Bu seneki bilet satışları memnun edici durumda. Geçen sene kriz sebebiyle tüm dünya genelinde olduğu gibi bilet satışlarında düşüş olmuştu. Bu yıl, bunu atlattığımızı düşünüyorum. Şu anda bilet satışları, geçen senenin yüzde 30 üzerinde. Hafta sonunda 100 bin kişiye ulaşacağımızı tahmin ediyorum" dedi.




SCHUMİ İLE BİR BAŞKA

Formula 1 dediğimiz zaman kuşkusuz ilk akla gelen isim Michael Schumacher oluyor. Dile kolay tam 7 kez dünya şampiyonu olmuş birinden bahsediyoruz. Efsane, verdiği 4 yıllık aradan sonra çok sevildiği İstanbul'a geri geliyor.

Ferrari'nin efsane pilotu, F1'i bıraktığını açıkladığında büyük bir hayal kırıklığı yaşanmıştı. Schumi, çoğu insana bu sporu sevdiren isimdi. Ve Schumi F1'den fazla uzak kalamadı ve 4 yıl sonra pistlere geri döndü. Bizim onu sevdiğimiz kırmızılar içinde olmasa da Mercedes GP'nin grileriyle yeniden çok sevildiği İstanbul'a geliyor.

Efsane pilot F1'de yarışmaya 1991 yılında Jordan takımıyla başladı. Daha sonra Benetton Formula takımıyla anlaşarak ilk tam sezonu olan 1992'de kariyerindeki ilk yarış zaferini kazandı. 1994 ve 1995 yıllarında üst üste 2 şampiyonluk elde ederek "en genç çifte şampiyon" olma unvanını elde eden Schumacher, 1996 yılında F1 tarihine adını altın harflerle yazdırdığı Ferrari takımına transfer oldu.

ONLARCA REKORUN SAHİBİ

Ferrari'de 2000-2004 yılları arasında tam 5 şampiyonluk yaşadı. "En çok şampiyon olan pilot", "en çok yarış kazanan pilot", en çok 'en hızlı turu atan pilot", "en çok pol pozisyonu kazanan pilot", "en çok puanı olan pilot" ve "bir sezonda en çok yarış kazanan pilot" gibi unvanların bulunduğu onlarca rekorun sahibi oldu.

10 Eylül 2006’da Monza'da yapılan İtalya Grand Prix'nden sonra Formula 1 kariyerini bırakacağını açıkladı. Kariyerinin 250. yarışı olan ve 22 Ekim 2006’da yapılan Brezilya Grand Prix'in ardından emekli oldu. Efsane şimdi yeniden pistlerde...

Formula 1 Türkiye Grand Prix'i 28, 29 ve 30 Mayıs tarihlerinde altıncı kez İstanbul Park'ta gerçekleşiyor. 2005 yılındaki ilk yarışı kazanan Kimi Räikkönen olmuştu. Sonraki yarışlara damgasını vuran Massa, üç yıl üst üste İstanbul Park'taki yarışları kazandı. Geçen yıl Felipe Massa'nın, geçirdiği talihsiz bir kaza yüzünden yer almadığı yarışı Jenson Button kazandı.

YENİ KURALLAR ELEŞTİRİLİYOR

Her yıl olduğu gibi bu yılda F1'de bazı kurallarda değişiklikler yapıldı. Bunlardan en çok dikkat çekeni yakıt ikmalinin ortadan kalkması. Artık pitstop süreleri kısa ve hemen hemen her takım için aynı. Genel görüş bu kuralın, yarışın heyecanını azalttığı yönünde. F1 severlerin diğer bir şikâyetçi olduğu konu ise yeni yarış araçlarının tasarımı. Değişen kurallara göre yapılan araç tasarımları pek beğenilmedi.

Büyük bir heyecana sahne olması beklenen 2010 Sezonu'nun ilk yarışı olan Bahreyn Grand Prixi'nde Ferrari pilotları Fernando Alonso ve Felipe Massa'yla duble yaparken Mercedes adına yarışan Schumacher ise altıncı oldu. 28, 29 ve 30 Mayıs’ta yapılacak Türkiye Grand Prix’in 35 TL ile 550 TL arasında değişen biletlerini Biletix'ten temin edebilirsiniz.



Yer :İstanbul Park

Başlangıç Tarihi : 28 Mayıs 2010 - Cuma
Bitiş Tarihi : 30 Mayıs 2010 - Pazar
Adres :Sabiha Gökçen ve Şekerpınar-Bayramoğlu kavŞaklarından İstanbul Park levhasıhı takip edin.
Bayramoğlu/Tuzla


kaynak: istanbul.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder